Monday, March 28, 2011

♥Yuna Kim, WHO?♥

Assalammualaikum   السلام عليكم

Yuna Kim? Who? Slalu bila tnya org sekeliling, dorang akan cakap macam tu. Ya, maybe psl x rmi orang knl lg sape dia. Aku mula tau psl dia taun lps. Secara x sengaja aku tertengok video skating dia dlm youtube. Yes..she's a World Champion as a Figure Ice Skater & i'm 1 of her big fan. She's from Korea. Terus terang aku mmg minat giler dgn sukan ice nie. So, bila aku dpt tau pasal dia, lagi la minat aku membuak2. Tp aku tau mesti rmi yg kata kenapa aku x sokong atlet mesia je...x kenang budi la...lebihkan org luar la...bla...bla...bla...Tapi setahu aku kt Mesia nie blom ada lg ahli sukan ice ni [susah nk carik...]. Kalu ada, aku pun nk minat. Tapi masalahnya x de lg kn [ke ada?]. Sukan nie bkn jenis yg mcm biasa kita tgk. Figure Ice Skating nie is an Olympic sport in which individuals, pairs, or groups perform spins, jumps, footwork and other intricate and challenging moves on ice skates. So, skater kena btol2 mahir + teliti bila mbuat sesuatu pergerakan psl sport nie mementingkan ke'perfect'an.  So pd sape yg x kenal sapela Yuna Kim nie, let me introduce her;
Name: Yuna Kim
D.o.b: September 5th, 1990
Nationality: South Korea
Status: Figure Skater
Height: 164cm
Coach: Peter Oppegard
Choreographer: David wilson

Mmg kalu nk diikutkan org mesia boleh jadi cam dia. MALAYSIA BOLEHHHH! Bila aku baca history idup dia, dulu dia berusaha sekuat hati tuk berjaya. Yela, kluarga miskin..tu yg bg dia semangat untuk bangkit. Dia berusaha sekeras tenaga sampailah skang dia dah digelar World Champion. Bukan sng wooo nk dapat title tu. So, tak mustahil mesia boleh wujudkan atlet mcm nie. sampai bole msuk olympic 2...

Meh aku kasik korang tgk video ms dia lawan kt olympic [tang nie la dia dapt title tue]...

 
 lagi satu....
 

Jom layan pic...










2 comments:

  1. Hello Sweetie ..

    Feel free to visit us yeah at http://momoeyes.blogspot.com/

    100% GENUINE CIRCLE LENS IMPORTED FROM KOREA!! -ALL READY STOCK YEAH! =D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...